инфологистика

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

Кампанията по продажби стартира на 10-ти Февруари 2014г. и ще продължи до средата на Декември. Тя...

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

„ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

Югоизточна Европа все още прави плахи стъпки в посока устойчиво развитие. Кои са новите...

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

„БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

От месец декември 2014г. стартира производството и предла- гането на познатите досега мотокари от...

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

Акцент в портфолиото на компанията през 2015г. е предлагането на цялостни логистични решения и...

Пийте повече вода!

Пийте повече вода!

От: Дайна Бойер, корпоративен хранителен експерт в Паркър Ханифин Водата заема две трети от...

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

Като представител за България на италианската фирма CARER, „ГОТИ“ ООД предлага на...

 • Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Шенкер ЕООД стартира кампания “По-добре с DB Schenker“

  Monday, 14 July 2014 06:53
 • „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  „ЕЕ & ВЕ”, „SMART CITIES”, „LIFTBALKANS” И „SAVE THE PLANET”

  Tuesday, 15 July 2014 13:39
 • „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  „БАЛКАНКАР РЕКОРД” АД пусна на пазара мотокари използващи природен газ

  Monday, 23 March 2015 12:37
 • Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Готови ли сте за бъдещето? Доверете се на Шенкер

  Thursday, 02 April 2015 08:12
 • Пийте повече вода!

  Пийте повече вода!

  Monday, 06 April 2015 08:17
 • Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при ниски оперативни разходи

  Надеждните високотонажни електрокари на италианската фирма CARER, предлагат гъвкави решения при...

  Monday, 06 April 2015 08:55

80+ Новости през 2010 при igus® от Кьолн

Igus

Igus
По време на тазгодишния Хановерски панаир – 19.÷23.04.2010. igus® от Кьолн представи повече от 80 ови изделия, като с това утвърди водещата си позиция в света като комплексен доставчик на продукти и решения, основаващи се на полимерните материали при лагерува¬нията и енергоподвеждането, намиращи приложение при изключително широк спектър от машини и съоръжения. Броят на представените новости показва, че в периода между двете издания на Хановерския панаир екипът от Кьолн е намерил решения и е създал изделия, които при¬дават елегантност на конструкцията, повишават нейната дълготрайност и надеждност, откриват нови хоризонти пред иновативната мисъл. Въпреки намалелия през тази година общ брой гости на панаира, igus® отчита приблизително 4% увеличение на посетителите на своя щанд. В лични разгори с интересу¬ващите се, специалистите от igus® представиха резултати¬те на своя труд. Популяризирането на продуктите в Бъл¬гария бе подпомагано от сътрудниците на българския му партньор – фирмата Атлас Техник от София, които детайл¬но представиха новостите на специалистите от Бълга¬рия, дошли на щанда. Над 80.000 артикула – плъзгащи лагери за въртеливо и праволинейно движение, енергоподвеждащи системи и вериги към подвижните органи на машините, гъвкави кабели за практически всички области, са налични и мо¬гат да бъдат доставени от склада в Кьолн! Това гарантира лично г-н Франк Блазе – управителят на igus®. Първата в света, непрекъснато движеща се в една посока, енергоподвежаща верига бе представена от igus®. Старт, стоп, повторен старт и достигане на изходната позиция. За първи път в света – за приложения както при роботи, така и при стелажообслужващи машини, обичайни хенлинг- приложения или захранващи устройства – всички движения без “празен” ход.
Igus

„Полимерните компоненти имат по-голяма дълготрай- ност и са по-евтини” – г-н Франк Блазе, управител на igus® пред „E4.350“ – най-голямата енергоподвеждаща ве- рига на света, изработена от полимерен материал.

Igus

В периода на кризата igus® разшири своето производство. Поглед към участъка за изработване на готови за монтаж при клиента енергоподвеждащи вериги – „ReadyChain®“.

Igus

Новата „C-chain“ захранва грайфери, сензори и други ус- тройства с данни, енергия и медии. Всяка една от колич- ките от конвейера може да бъде индивидуално адресира- на и изпълнява своите самостоятелни задачи!

 Igus

Леко и без износване веригата се движи непрекъснато в една и съща посока, подвеждайки енергия и информация от въртящия захранващ блок до изпълнителния орган.

Igus

Плъзгащ лагер от новия полимерен материал „iglidur® C210“ на igus®.

 

Долу:Части на полимерните лагери „igubal®“ могат да бъдат установени посредством всички обичайни методи за откриване на метал.

 

 

Два пъти по-високо напрежение – 600V в съответствие с UL – новите контролни кабели за енергоподвеждащи вериги „CF5/CF6 600V UL“.

Igus

При бутилирането на напитки, в хранително-вкусовата и опаковащата промишленост, в медицинската техника се прилагат вс е по-екстремни методи за почистване и гарантиране на хигиената. Агентите и техните концен¬трации стават все по-агресивни и по-високи. Със своите разработки за повишаване на химическата устойчивост на полимерите специалистите от Кьолн създадоха новия материал „iglidur C210®“. Както всички останали материа¬ли от семейството „iglidur® “ и той не се нуждае от мазане. При това този материал е значително по-устойчив на голям брой киселини, разтворители, както и на водороден прекис от повечето използвани до момента материали на igus®. Може да бъде прилаган до температури от 100 °C и се доставя от склад в стандартните размери. Хранителните продукти не трябва да съдържат нежелани примеси от всякакво естество контаминанти! Това из¬искване е в защита на потребителите.. За да се гарантира това, в предприятията, произвеждащи храни, се инстали¬рат детектори за метал. Те идентифицират всяко електро¬проводящо тяло, попаднало в продукта в процеса на про¬изводството му и то бива отстранявано. Специалистите по гъвкави кабели от Кьолн представи¬ха своята програма, включваща 950 кабели „Chainflex®“ със значително подобрени характеристики. По време на изложението бяха представени контролните кабели „ Chainflex® CF5“ и ширмованите „ Chainflex® CF6“, отговаря¬щи на стандарта UL за 600 волта. Това стандартно изпъл¬нение на кабелите ще замени в кратък срок масово екс¬портираните предшественици „CF5/CF6“ за 300 волта. Те се доставят от веднага и то без ценово увеличение. Чрез двойното увеличение на напрежението на 600V, кабелите „CF5/CF6 600V UL“ могат да се използват във всички стра¬ни по света за захранване на електродвигатели! Типичен пример за това са САЩ. За завъртането на краищата на кабелите във възможно най-малко пространство, igus® от Кьолн представи новата компактна енергоподвеждаща система „TwisterBand TB30“. При относителното завъртане на до 3000 градуса, енер¬гия, данни и други медии се пренасят при високи скорос¬ти и на минимално пространство около оста но въртене икономично и при минимално износване на елементите

 
Igus

И двете оси са комплектовани с интегрирани магнитни сензори за отчитане на ъгловата позиция.

 

Представената за първи път на панаира в Хановер система с полимерни плъзгащи лагери и задвижвана посредством ходов винт, дава възможност лесно и сигурно да преместите шейната ръчно бързо на друга работна позиция.Представените преди една година многоосеви стави за хуманоидни роботи се допълват сега от модулна система „robolink“, постигаща минимизиране на движените маси. Затова задвижванията и модулът за управление са отделени от механизмите за движение и инструментите (напр. хващачи, ръце или вендузи). По време на тазгодишното изложение в Хановер igus® оповести номинираните победители в надпреварата „vector® award“, събрала повече от 110 участници от целия свят. Наградите се връчват за втори път съвместно със специализираното сдружение по автоматизация на централния съюз по електротехника и електропромишленост (ZVEI), лабораторията по металорежещи машини (WZL) на RWTH Аахен и TÜV Райнланд. Инициативата „vector® award“ се провежда под патронажа на дирекцията „Автоматизация” на Хановерския панаир. За победител и носител на „Golden Vector®“ между всички участвали беше номиниран внедреният проект от Чехия за енергоподвеждане на 615 метра – най-дългият реализиран да сега в света ход посредством енергоподвеждаща верига. Среброто бе спечелено от проекта от Индия, а бронзовият приз – от конструктора на фирмата Deckel Maho в Зеебах, Германия – г-н Рене Печ.

 

Атлас Техник ЕООД
тел.: +359-2-8597681
факс: +359-2-8597681
мобил: +359-885-232595, +359-897-981669
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.atlas-technik.com

Igus

„Компактна енергоподвеждаща система „TwisterBand TB30“ – за завъртане на до 3000 градуса – осем пъти около собствената ос.

  Igus

Новата конструкция отцепна гайка позволява във всяка позиция от хода (1), шейната да бъде освободена от винта и да бъде преместена бързо, на новата си позиция (2) и гайката да бъде зацепена отново.

Igus

Победителите на "vector® award" (от ляво): Харалд Нееринг (igus®) представител на носителя на сребърното отличие – NMDC (Индия), Иржи Хампл от групата ЧЕЗ (Чехия) и Рене Петч от Deckel Maho GmbH (Германия).

 

Реклама